Els cocarrois són, juntament amb l’ensaïmada i la sobrassada, un dels menjars més típics de Mallorca. La recepta no és senzilla, perque s’ha de tallar molta verdura, però malgrat la feina que dur fer aquests cocarrois, el resultat sempre sorpren a aquells que no els coneixen.
Per fer els cocarrois necessitam aquests ingredients:
Per la pasta:
250 gr de farina normal o farina integral, 1 pessic de saïm, 1 tasseta d’oli i 1 tasseta d’aigua.
Per la verdura:
Panses, pinyons, 2 manats de bledes, oli, pebre bo, porros i ceba tendre.
En primer lloc, s’ha d’escórrer la verdura i tallar-la ben petiteta. Després, mesclar-hi els porros, la ceba i posar-li sal, pebre bo, pebre bord, pebre vermell, oli, les panses i els pinyons. Tota la verdura ha d’estar tallada ben petita.
Per fer la pasta dels cocarrois es mesclen la farina, el saïm, l’aigua i l’oli, i es pasta fins que quedi ben uniforme. Per fer cocarrois integrals, només és necessari afegir farina integral, que és més lleugera i més sana.
Quan es tenen fets la pasta i la verdura, començam a fer els cocarrois d’un en un. S’agafa un puny de pasta i s’aplana formant una base rodona. Posam la verdura a sobre i la tancam amb la mateixa pasta, de manera que quedarà en forma de mitja lluna. Després s’han de fer les puntes, mitjançant petits pessics, de manera que quedi el cocarroi ben tancat i no surti la verdura. Anam fent cocarrois fins que no quedi pasta ni verdura.
Finalment, s’enforna durant 20 minuts a temperatura de 175 a 180 graus.
No hay comentarios:
Publicar un comentario